Press ESC to close

ORACLE DATA INTEGRATOR (ODI) KURULUMU, REPOSITORY KURLUMU

Oracle Linux 6.9 işletim sistemi üzerine Oracle Data Integrator kurlumunu, daha sonrasında da Oracle Data Integrator Repository kurulumunu yapacağız.

Öncelikle sistemimizde jdk yüklü olması gerekmektedir. https://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk8-downloads-2133151.html adresinden  jdk-8u191-linux-x64.rpm dosyasını indirdikten sonra aşağıdaki komut ile jdk kurulumunu yapıyoruz.

# rpm -ivh jdk-8u191-linux-x64.rpm

Daha sonrasında ODI setup dosyalarını fmw_12.2.1.3.0_odi_Disk1_1of2.zip, fmw_12.2.1.3.0_odi_Disk1_2of2.zip https://www.oracle.com/technetwork/middleware/data-integrator/downloads/index.html adresinden  iki adet zip dosyasını  indiriyoruz.

Dosyaları zipten çıkarıyoruz

# unzip fmw_12.2.1.3.0_odi_Disk1_1of2.zip
# unzip fmw_12.2.1.3.0_odi_Disk1_2of2.zip

zipten çıkardığımız dosyayı aşağıdaki komut ile çalıştıryoruz.

# java -jar fmw_12.2.1.3.0_odi.jar

Buraya kadar sadece ODI için gerekli dizin dosya ve komponentlerin yüklenmesini sağlamış olduk. ODI ile proje geliştirmek ve ODI nin çalışması için bir database üzerine Repository kurulumunun yapılması gerekmektedir.

ODI REPOSITORY KURULUMU

Benim kurulumumda Repository kurulumu için /home/oracle/Oracle/Middleware/Oracle_Home/oracle_common/bin/ yolundaki rcu dosyasının çalıştırılması ve arayüz üzerinden repository kurulumun gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

# cd /home/oracle/Oracle/Middleware/Oracle_Home/oracle_common/bin
# ./rcu

Burada SYS yerine gerekli yetkileri olan bir kullanıcı ya da bir dba kullanıcısı ile bu adım yapılabilir, ben tercihen SYS kullanıcısını kullandım.

Eğer 12C veritabanımız varsa ve pluggable database kurmuşsak kurulumda bize Container database üzerine Repository kurulumuna izin vermeyecek container database üzerine kurulum yapmaya kalktığımızda bize RCU-6002 hatası verecektir. Bu hata kodunu alıyorsanız  http://www.farukcevik.com.tr/rcu-6002-error-in-odi/ yazımda bu konuyu bulabilirsiniz. Hata almadıysak Ok diyerek devam ediyoruz.

Oracle Data Integrator Master and Work Repository seçeneklerini ekliyerek devam ediyoruz.

Shema ve SUPERVISOR passwordleri onemli daha sonra ODI studio ile bağlantı yağparken bu Schema ve Passwordleri kullanacağız.

Kurulumu başarı ile tamamladık. Arık ODI Studio u açarak bağlantı kurabiliriz. ODI Studio açılması için

./home/oracle/Oracle/Middleware/Oracle_Home/odi/studio/bin/odi dosyasını çalıştıryoruz.

Bu arayüz üzerinden projelerimizi geliştirebiliriz.

ODI sürekli çalışacak ise veya schedule özellikleri kullanılacaksa agent kurulumu yapılarak, agent üzerinde projeler çalışıtırılmalıdır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir